Eesti ohvitser asub juhtima Vahemere missiooni meditsiiniteenistust (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arleigh-Burke klassi hävitaja USS Barry.
Arleigh-Burke klassi hävitaja USS Barry. Foto: USA MEREVÄGI / REUTERS / SCANPIX

Järgmisest nädalast alustab pooleaastast teenistust Euroopa Liidu Vahemere missiooni Sophia meditsiinidirektori ametikohal Eesti kaitseväe peaarst kolonel Targo Lusti.

Missiooni staabiülema otsealluvuses oleva meditsiinidirektori vastutusalaks on kogu operatsiooni meditsiinilise teenistuse planeerimine, juhtimine ja koordineerimine, edastas kaitseväe peastaap. See on esimene kord, kui Eesti kaitseväelane asub rahvusvahelise sõjalise missiooni meditsiinidirektori ametikohale.

«Eestile on selles operatsioonis osalemine oluline mitmes aspektis. Esiteks, aitame sellega kaasa Vahemere piirkonna kriisi lahendamisele,» ütles kolonel Lusti. «Teiseks, saame õpikogemusi kuidas olla valmis tegelema suurte põgenike massidega.»

2015. aastal alguse saanud Euroopa Liidu Vahemere sõjalise missiooni eesmärgiks on piirata inimkaubandust ning tõkestada inimkaubitsejate võrgustike tegevust Vahemere keskosas. Eesti on varem mehitanud missiooni operatiiv-, planeerimise- ja logistika valdkonna staabiohvitseri ning meditsiiniõe ametikohti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles