Balti võrkpalliliiga parim mängija on Eesti-siseselt klubi vahetamas

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hindrek Pulk jätkab karjääri Tartus.
Hindrek Pulk jätkab karjääri Tartus. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tartu Bigbanki võrkpalliklubi on uueks hooajaks sisuliselt komplekteeritud. Ka kõige tähtsamale ründepositsioonile - diagonaali - on uus mees leitud, kuid tehing pole veel sada protsenti kindel.

Tänavustest põhimeestest on Tartus hetkeseisuga jätkamas temporündajad Meelis Kivisild ja Mart Naaber, nurgaründajad Samuel Walker (Austraalia) ja Stefan Kaibald ning libero Rait Rikberg. 

Täna hommikupoolikul teatas Tartu, et meeskonnas on mängimist jätkamas ka noor tempomees, lõppenud hooajal varumeherollis olnud tartumaalane Alex Saaremaa. 

«Täna just arutasime Alexiga, et paneme uuel hooajal Saaremaa kotti,» naeris Tartu mänedžer Hendrik Rikand Postimehega vesteldes. «Seda lubadust on sponsorite ees hea täita, sest kui me Saaremaa klubist jagu ei saa, on meil võimalus Alex hooaja lõpus kotti pista.»

Sidemängija Ronald Järve teenetest loobuti, tema asemele palgati ukrainlane, mullu Prantsusmaa esiliigas mänginud Dmitri Šlomin. Vastupidist teed pidi, Tartust Prantsusmaa Pro B-sse, on liikumas aga leegionärid Curtis Stockton ja Brook Sedore (vastavalt diagonaal- ja nurgaründaja). Hiidlasest noortekoondislane Markkus Uuskari siirdub - nii uskumatuna kui see ka ei kõla - Saaremaa ridadesse.

Tartlaste väärtuslikemaks täienduseks on aga saamas Hindrek Pulk, kes lahkub Saaremaalt. 27-aastase saarlase nimi ei vaja pikemat tutvustamist: Pulk on valitud mitmel korral Balti liiga parimaks mängijaks, viimati tänavu. Et saarlastel oli tänavu Pulga kõrval teinegi tugev diagonaal Siim Põlluääre näol - väljakul saab sel positsioonil olla aga teatavasti vaid üks mees -, oli ühe lahkumine igati loomulik ja mõistetav käik.

«Oleme sedasi Hindrekuga kokku leppinud, et kui ta 15. juuliks välislepingut ei teeni, liitub ta meiega,» kinnitas Rikand.  

Meeskonnaga liitusid juba varem ka noortekoondise ründajad Märt ja Siim Tammearu. Libero Robin Valtingu jätkamine sõltub rahalistest vahenditest.

Tartu eeldatav põhikoosseis uuel hooajal: Šlomin, Pulk, Kaibald, Walker, Kivisild, Naaber ja Rikberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles