Kuidas kuu ajaga endale gigabait internetti juurde kõndida

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: shutterstock.com

Üks ebameeldivamaid sõnumeid, mida kuu viimastel päevadel oma telefonist leida, annab teada internetipaketi mahu täitumisest ja sellega seonduvatest “tagajärgedest,” mis lisamahu ostmisega kaasnevad. Sellistel hetkedel olen alati mõelnud, et sõprade Snapchati, Instagrami ja Facebooki postituste reaalajas tarbimise jätkamiseks peab ju olema mõni parem viis kui lisamaht või wifivõrgud. Kui samad mõtted on läbi käinud ka sinu peast, siis pane ennast nüüd valmis – oma netimahtu saad kasvatada pelgalt kõndimisega ja takkatippu saad veel suveks (järgmiseks) saledakski, kirjutab Taavi Õmblus tehnoloogiaportaalist Digitark.

Selline uudis ületas koheselt minu huvikünnise (uudised, mille vastu ma huvi tunnen) ning pani kõrvad peas kerkima. Aja jooksul olen oma netipaketi optimeerinud nii efektiivsele tasemele, et enamasti kasutan kuu lõpuks ära 99% endale eraldatud internetist (netikasutust sealjuures piiramata) ning see 1% mis vahel kaotsi läheb ei ole väga suur kaotus. Sellest olenemata tuleb aeg-ajalt ette, et olen mingitel põhjustel internetti kasutanud veidi rohkem ja oma paketi mahu paar päeva enne uue kuu algust täis kasutanud. Lisamahu tellimine ei ole tänapäeval enam absoluutselt kallis lõbu ja 1 GB saad juurde ca 2-3 € eest, aga kuna ma olen põhimõtteliselt raiskamise vastu ja ma tean, et seda gigabaiti ma kahe päevaga läbi ei kuluta, olen need päevad üle elanud koduses wifis. Aga mitte enam!

Kuidas nüüd ikkagi jalutamisega internetti teenida?

See on väga lihtne. Võta oma olemasolev Fitbiti, Garmini või Polari nutikell, millega nii ehk naa oma 10 000 sammu igapäevaselt täis üritad tammuda, ühenda see Telia Active lehel oma mobiilinumbriga (selleks pead olema Telia või Diili klient) ja hakka astuma. Iga läbitud tuhande sammu eest teenid 5 MB andmemahtu oma olemasolevale netipaketile lisaks.

5 MB ei tundu esimese hooga olevat küll ülemäära suur mahuboonus, kuid kui numbrid kokku lüüa  saame kuu lõpuks tervelt 1.5 GB lisamahtu, mida siis enda parima äranägemise järgi kulutada.

Loe edasi Digitargast.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles