Loe, millised on maailma kalleimad linnad sel aastal

Reisile.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

Rahvusvaheline konsultatsioonifirma Mercer avaldas listi maailma kõige kalleimatest linnadest sellel aastal, mille esirinnas olid enamjaolt Aasia riikide linnad. 

Merceri uuringu edetabeli kümne kalleima linna seas oli seitse Aasia linna, kuid esirinnas oli ka mitu Šveitsi linna. Listis esimesel kohal oleval Hong Kongil oli viimati selline tiitel ka kaks aastat tagasi. Hong Kongis on võimalik näiteks kalleima parkimiskoha eest maksta üle 650 000 euro, kirjutas CNN. 

Merceri ülemaailmse tootelahenduste juhi Yvonne Traberi sõnul on Aasia riigid tabeli esiotsas linnade majanduslike tulemuste tõttu. Merceri esindaja sõnul on Euroopa linnad tabelis kõrge kohaliku valuuta väärtuse tõttu. 

Merceri listis oli aga kõige odavaimaks linnaks Usbekistani Vabariigis asuv Tashkent ning sellele järgnevad Tuneesia linn Tunis ja Kurdistanis asuv Bishkek.

Siin on list 2018. aasta 15st maailma kõige kallimast linnast. 

1. Hong Kong, Hiina

2. Tokyo, Jaapan

3. Zürich, Šveits

4. Singapur

5. Seoul, Lõuna-Korea

6. Luanda, Angola

7. Shanghai, Hiina

8. N'Djamena, Tšaad

9. Peking, Hiina

10. Bern, Šveits

11. Genf, Šveits

12. Shenzhen, Hiina

13. New York, Ameerika Ühendriigid

14. Kopenhaagen, Taani

15. Guangzhou, Hiina

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles