Ruhnu saar jääb kolmeks päevaks ülejäänud Eestist eraldatuks (4)

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruhnu ja Pärnu vahet sõitev katamaraan Runö Pärnu sadamakai ääres. Runö väljumised jäid ära mootoririkke tõttu.
Ruhnu ja Pärnu vahet sõitev katamaraan Runö Pärnu sadamakai ääres. Runö väljumised jäid ära mootoririkke tõttu. Foto: Urmas Luik

Kuna tugev tuul takistab parvlaev Amalie väljumist Roomassaare-Ringsu-Roomassaare liinil, jääb saar nädalavahetuseks ülejäänud Eestist eraldatuks.

Ruhnu saarega mereühendust korraldav ettevõtte Kihnu Veeteed teatas, et tugeva tuule tõttu jäävad ära reisiparvlaev Amalie reisid 29. juunil kell 14.00 Saaremalt Ruhnule ning 1. juulil kell 10.00 Ruhnult Saaremaale, vahendas ERR.

Nädala alguses läks rikki parvlaev Runö, mis ühendas Ruhnut mandriga, ning ei naase liinile enne kolme nädalat.

Simson rääkis neljapäevasel valitsuse pressikonverentsil, et kõige kiirem lahendus Runö peamasina remondi ajaks on uue peamasina ostmine – nii saab parvlaev kiiremini liinile naasta ning kui vana peamasin saab remonditud, jääb see varuks tuleviku tarbeks, kui õnnetu olukord peaks korduma.

«Me teeme kõik, et see olukord kestaks nii vähe kui võimalik,» kommenteeris ta seda, et praegu ei saa kõva tuule tõttu liinil sõita ka varulaev Amalia.

Kihnu Veeteede ASi juhatuse esimees Andres Laasmaa selgitas Postimehele, et selliste ilmastikutingimustega ei oleks laevaühendust olnud ka Runöga. «Kuna saarerahvas ikkagi teatas, et võib esineda oht, et saarel võib olla toiduainete nappus, siis selle ärahoidmiseks juba täna maanteeamet on tellinud ja me oleme korraldanud, et Ruhnu sõidab täna Roomassaarest puksiir Panda, mis viib saarele piisavalt toiduaineid,» rääkis ta ja lisas, et probleeme tekkida ei tohiks, kuna saar on varustatud.

Kui mõnel elanikul tekib ilmtingimata hädavajadus mandrile saada ning puksiiril on vabu kohti, siis saab ka sellega liikuda, rõhutas Laasmaa.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles