Eksootiliste loomade ekspert Kambja maopidajale: sa oled vastutustundetu peremees (3)

Kertu Jukkum
, Meelelahutusportaalide juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile läks Tartumaal grillipeo alal kaduma kahe-meetrine boamadu, kes tänaseks on leitud. Loomakaitse liidu eksootikute ja reptiilide ekspert Keity Särg'i hinnangul on looma omaniku näol tegemist vastutustundetu loomapidajaga. 

«Madusid omades peaks olema kindlamast kindel, et loom ei pääse välja terraariumist ega ka ruumist, kus see terraarium asub,» ütleb Keity Särg. «Minu madu oli grillimise õhtul väljas lihtsalt niisama,» seletas kadunud omanik. Madu ei ole mehe sõnul üldse ohtlik. «Tead ei ole põhjust karta, ta on sõbralik,» lausus ta. Mees kutsub 20-aastast lemmikut hellitavalt pisikeseks, kuid ütles, et loom ei ole mitu kuud söönud. 

Madude kadumisjuhtumeid on tänavu olnud mitmeid. Keity Särg ei ole üllatunud, et madu tänaseks leitud on, sest madu ei lähe kodust väga kaugele. «Ta otsib omale turvalise vaikse koha varjumiseks,» seletab Keity. Kui madu on väga näljane, siis võib ta rünnata mõnda kassi, kuid inimest nad agressiivselt ründama ei kipu. Oluline on kohe teada anda ja mitte looma torkima minna.

Kui keegi boad kinni püüda soovib, tuleks loomale lihtsalt kott pähe siduda, õpetas kadnud mao omanik. Boamaod söövad tavaliselt rotte ja vutikanu, kuid kasvades juba ka kanu ja jäneseid. Kui reporter uuris, kas väikseid koeri ja lapsi ka, vastas mees naljatledes, et neid ta neile veel pakkunud ei ole-Boamao pidamiseks Eestis omaniku sõnul eri luba vaja ei ole. «Tuleb ise luua loomale sobiv elukeskkond»

Reptiilide eksperdi sõnul oleks troopilise kliimaga harjunud madu põgenedes võinud saada kopsupõletiku või nohu. Keity Särg toonitab, et loomad joomine, peod ja avalikud üritused ei käi kokku.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles