Ametlik: Wayne Rooney kolib karjääris teist korda Evertonist Unitedisse

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wayne Rooney (esiplaanil) Evertoni särgis oma endise koduklubi Manchester Unitedi vastu.
Wayne Rooney (esiplaanil) Evertoni särgis oma endise koduklubi Manchester Unitedi vastu. Foto: JASON CAIRNDUFF / Action Images via Reuters / Scanpix

Alles mullu suvel Manchester Unitedist tagasi noorpõlveklubisse Evertoni siirdunud Wayne Rooney liitub taas Unitedi nime kandva klubiga. Ent seekord on tegemist DC Unitediga ning Inglismaa palliväljakud vahetab ründaja USA omade vastu.

MLSis mängiv DC United on Rooney allkirja jahtinud juba mitu kuud ning nüüd saadi see viimaks kätte. Rooney, kes andis sotsiaalmeedias teada, et lendab USAsse, sõlmib uue tööandjaga kahe ja poole aasta pikkuse lepingu, saades selle aja jooksul umbes 10 miljonit naela. Kuna teda seob Evertoniga veel aastane leping, maksab United brittidele ka kompensatsiooni.

Hea palga järele liikuv 32-aastane Rooney käib nii kaasmaalaste David Beckhami, Frank Lampardi ja Steven Gerrardi jälgedes, sest kõik kolm siirdusid karjääri lõpuaastatel samuti USA kõrgliigasse. Eelmisel hooajal oli Rooney sunnitud mängima ründaja asemel poolkaitsja rollis, 40 kohtumisega lõi ta 11 väravat ja vahetati sageli varakult puhkama või pidi sootuks pingilt mängu sekkuma.

MLSi üleminekuaken avaneb 10. juulil ning siis saab Rooney üleminek ka ametliku kinnituse. Juba neli päeva hiljem peab DC United tähtsa mängu, avades oma vastvalminud Audi Fieldi nime kandva staadioni, mis mahutab 20 000 pealtvaatajat. Telegraphi andmetel on Rooney saanud USA tööloa ja viisa ning saab Unitedi treeningutega liituda juba käimasoleva nädala lõpus. Viimastel nädalatel on ta perega USAs puhanud ning tegelenud selle kõrvalt lepingu üksikasjade lihvimisega.

 ✈️?? pic.twitter.com/bjvUBjvUQe

Inglismaa kõrgliigas jäi Rooney nimele 208 liigaväravat ning sellest enam on suutnud vaid Premier League'is 260 kolli kõmmutanud Alan Shearer. Mullu suvel tegi Rooney lõpu 13 aastat kestnud perioodile Manchester Unitedis, kellega ta võitis viis liigatiitlit, Meistrite liiga, Inglismaa karika ja kolm liigakarikat.

Lisaks ületas Rooney seni Sir Bobby Charltoni nimele kuulunud Unitedi väravalööjate rekordi ja sai jagu ka Charltoni samalaadsest rekordist Inglismaa koondise särgis. Mullu koondisekarjäärile joone alla tõmmanud Rooney nimele jäi 119 mänguga 53 väravat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles