President: Mali missioon aitab Eestit kaitsta (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malisse siirduv jalaväerühm ESTPLA-26 saab esimeseks välisüksuseks, kes liitub Prantsusmaa sõjalise operatsiooniga Barkhane Saheli piirkonnas.
Malisse siirduv jalaväerühm ESTPLA-26 saab esimeseks välisüksuseks, kes liitub Prantsusmaa sõjalise operatsiooniga Barkhane Saheli piirkonnas. Foto: Mattias Tammet/Vabariigi Presidendi Kantselei

Eeloleval kolmapäeval esimesele Mali missioonile lendama pidanud 50-liikmeline jalaväerühm saab tehnilistel põhjustel Aafrika poole teele asuda juuli keskel. Eile sõduritega kohtunud president Kersti Kaljulaid soovis, et nende missioon ohtlikus konfliktipiirkonnas mööduks võimalikult rahulikult.

«Selleks usaldage oma ülemaid ja varem missioonil käinud veterane,» ütles Kaljulaid, kes võttis ESTPLA-26 kaitseväelased vastu Viimsis asuvas sõjamuuseumis. «Olge patrullis käies valvsad ja ettevaatlikud. Ning ärge laske vahipostil seistes rutiinil endast võitu saada.»

Presidendi sõnul kindlustab kaitseväelaste otsus Mali missioonis osaleda ühtaegu nii Saheli piirkonna kui ka Eesti julgeolekut.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles