Mikser: põhimõttelist läbimurret Trumpi ja Putini kohtumisest oodata pole (1)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Sven Mikser.
Välisminister Sven Mikser. Foto: ALIK KEPLICZ / AP / Scanpix

Välisminister Sven Mikser (SDE) ei usu, et USA ja Venemaa riigipeade kohtumisest mingit läbimurret saaks tulla.

Mikser ütles, et 16. juulil Helsingis aset leidval Trumpi ja Putini kohtumisel on kindlad kolm teemat: Ukraina konflikt (sh Krimmi annekteerimine ja sõjategevus Ida-Ukrainas), Süüria olukord ja sellega üsna otse seotud Iraani küsimus ning Venemaa sekkumine Lääneriikide demokraatilikesse valimistesse, vahendab ERR-i uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

«Kas nendel teemadel on võimalik loota nüüd mingisugust Venemaa-poolset konstruktiivset sammu, ma ei oleks selles osas ülearu optimistlik,» ütles Mikser «Aktuaalse kaamera» stuudiointervjuus.

«On selge, et ilma Venemaa-poolsete konstruktiivsete sammudeta mingisugust muutust Lääne poliitikas, sealhulgas Ameerika Ühendriikide poliitikas ei tule,» toonitas välisminister. «Kindlasti otsitakse viise, kuidas neid kuhjunud pingeid leevendada, aga see ei saa kindlasti sündima mingisuguste Ameerika Ühendriikide või siis laiemalt Lääneriikide ühepoolse järeleandmisena.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles