Maaling kattis seinal kinni kreemikoogise kohvitassi ja väljaheitehunniku (1)

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavakunstnik K2rte teos valmis tänavuse Stencibility ajal.
Tänavakunstnik K2rte teos valmis tänavuse Stencibility ajal. Foto: Kristjan Teedema

Juuni keskmisel nädala sai Tartu juurde festivali Stencibility ajal üle kümne uue tänavakunstiteose. Suure maalingu valmimine Tähe 21 vana maja otsaseinale kestis aga tüki maad kauem, nii et alles juuni viimase nädala keskel olid kunstnikku kergitanud-langetanud tõstuk ja tühjad värvipurgid kadunud. Kuid kadunud oli ka kenake lugu, sest uue värvikihi alla jäid kooskõlastamata reklaam koos vänge lisandusega ning selle alla omakorda maja otsa katnud nõukogudeaegne värviline töö.

Stencibility korraldajad olid Tartut kaunistama kutsunud mituteist kodu- ja välismaist tegijat. Üleskutsele seintele käed külge panna saabus üle 60 taotluse, mille hulgast said kutse tulla Emajõelinna kümme piiritagust tänavakunstnikku. Ülejäänud olid eestimaised, nende hulgas kunstnik K2rte, kes võttis käsile endise Kasekese restorani kõrval asuva väikese puitmaja Tähe 21 seinal reklaamihõngulise pildi kohvitassist, mille ülemises osas kreemikook.

Tähe 21 otsaseinale tekkis septembris 2017 tassi-kreemikoogi maaling.
Tähe 21 otsaseinale tekkis septembris 2017 tassi-kreemikoogi maaling. Foto: Raimu Hanson
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles