Oiul hakkab pitsaahju korsten nädala selgroo murdudes tossama

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kokk Jaana Hänilane veel taignat sõrme otsas keerutada ei oska, aga pitsa valmistamise sai kiiresti käppa.
Kokk Jaana Hänilane veel taignat sõrme otsas keerutada ei oska, aga pitsa valmistamise sai kiiresti käppa. Foto: Marko Saarm

Kui Sakala neljapäeva lõuna ajal Oiu sadamasse jõudis, tahtis uue söögikoha omanik Anmar Pihlak kiiresti Viljandis ära käia, sest mozzarella’t tooma pidanud kaubaauto oli mingil põhjusel tulemata jäänud.

Maakohas söögikohta pidada on Pihlaku sõnul üpris keeruline, aga endise restorani Ruup asemel on ta nüüd koos pitsameister Jaana Hänilasega sisse seadnud Oiu Pizza. Hiljuti avas Pihlak Jõesuu puhkealal Võrtsjärve külastuskeskuses ka rannakohviku Konks.

Tulles tagasi selle juurde, mida Oiul pitsade valmistamiseks vaja läheb, on mozzarella Pihlaku sõnul lahutamatu koostisosa.

Ta meenutas hiljuti lahkunud maailmakuulsa tippkoka Anthony Michael Bourdaini sõnu, et kui sa pakud pitsat, peavad kõik komponendi tulema Itaaliast ja kui midagi saab otsa, ei tohi seda muuga asendada, vaid tuleb panna uksele silt «Oleme suletud». Oiu Pizza järgib seda osaliselt, näiteks õige jahu lõppedes. Ühel jaanieelsel pühapäeval said ettevalmistatud tainapallid poolteise tunniga otsa ja uksed tuligi sulgeda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles