Vissi konkurssil võistles 83 lehma

Maa Elu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti holsteini tõugu vissiks valiti lehm Mehu Adavere Agro AS-ist ja reservvissiks Pärja-Red Tartu Agro AS-i Rahinge farmist.
Eesti holsteini tõugu vissiks valiti lehm Mehu Adavere Agro AS-ist ja reservvissiks Pärja-Red Tartu Agro AS-i Rahinge farmist. Foto: Erakogu

Täna toimus Ülenurmel Põllumajandusmuuseumis 29. Vissi konkurss, millel osales 83 lehma 17-lt loomaomanikult, neist 50 eesti holsteini ja 33 eesti punast tõugu.

Lehmi hindas suurte kogemustega kohtunik Rostislav Škrabal Tšehhist. Konkurents oli tihe, finaali pääsesid lehmad kuuest erinevast karjast, andis teada Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu juhatuse esimees Tanel Bulitko.

Eesti holsteini tõugu vissiks valiti lehm Mehu Adavere Agrost ja reservvissiks Pärja-Red Tartu Agro Rahinge farmist. Eesti punase tõu vissi tiitli pälvis Jasmiin Kõpu PM OÜst ning reservvissi tiitliga pärjati Marga Tartu Agro Rahinge farmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles