Austria võtab üle Euroopa Liidu eesistumise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austria kantsler Sebastan Kurz.
Austria kantsler Sebastan Kurz. Foto: Eric Vidal / Reuters/Scanpix

Austria parempoolne valitsus võtab homme üle Euroopa Liidu eesistumise, tema poolaasta tähtsaimaks teemaks saab migratsioon.

Viin on valinud kolmanda eesistumise motoks Euroopa, mis kaitseb.

Eesistujana on Austrial võimalik kohtumisi juhatada ja nende päevakorda kujundada, kuid lahendust nõudvate teemadena on juba ette teada jätkuv sisseränne, ELi välispiiride kindlustamine ja Brexit.

Migratsioon on olnud Austria prioriteetide hulgas juba enne, kui eesistumine Bulgaarialt üle võetakse. Austria juhtimisel tuleb hakata täitma sisuga sel nädalal Brüsseli tippkohtumisel saavutatud rändekokkuleppeid.

Lisaks peab kantsler Sebastian Kurzi valitsus hoolitsema ELi eelarveläbirääkimiste eest ja minema edasi ühenduse laienemisega Lääne-Balkanile.

Käegakatsutavate tulemuste saavutamine võib osutuda raskeks osalt 2019. aasta mais peetavate Euroopa Parlamendi valimiste, osalt aga takerduvate Brexiti-kõneluste tõttu. Suurbritannia EList lahkumine on ette nähtud 2019. aasta märtsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles