EL mõistis hukka uppuvaid migrante üles korjavad paadid (20)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrandid Liibüa rannikul.
Migrandid Liibüa rannikul. Foto: Xinhua / imago/Scanpix

Euroopa Liit mõistis hukka Vahemerelt uppuvaid migrante üles korjanud päästepaadid, vahendab Independent.

Euroopa Nõukogu välja antud teadaandes hoiatatakse sõidukijuhte eemale hoidma ja Liibüa rannavalvele alistuma. Humanitaarorganisatsioonide sõnul jääb hädasolijaile seetõttu kaks võimalust: kas surra merel või jääda Liibüasse lõksu.

Uus poliitika on üks mitmes uuest meetmest, millega Euroopa Liit sissevoolavate migrantide hulka kontrolli alla üritab saada ja bloki välispiiri tugevdada.

Meede peegeldab Euroopas pead tõstnud paremäärmuslike poliitikute mõtteid. Itaalia erakonna Liiga juht Matteo Salvini ütles sel nädalal, et ahned humanitaarorganisatsioonide veesõidukid aitavad inimkaubitsejaid ja nad ei tohiks segada piirivalvurite tööd.

Kui Liibüa piirivalve Euroopasse rändavad migrandid tabab, toimetab see nad Liibüasse tagasi. Humanitaarorganisatsioonide paadid aga toovad migrandid enamasti Euroopasse, kus neil on võimalik asüüli taotleda.

Kommentaarid (20)
Copy
Tagasi üles