Lähte koolipoiss salvestas tšellokvartetiga plaadi

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikk Kaasik ja C-Jam esinevad Eesti TV stuudios.
Mikk Kaasik ja C-Jam esinevad Eesti TV stuudios. Foto: Kuvatõmmis

Lähte ühisgümnaasiumi kaheksanda klassi lõpetanud Mikk Kaasik ei saa suvel niisama lulli lüüa, sest peab suuremas osas juulist ja mõnel augusti alguse päeval tegema muusikalist meelelahutustööd koos ansambliga C-Jam.

Tšellokvartett C-Jam on koos Mikk Kaasikuga, kes saab 2. juulil 15-aastaseks, salvestanud albumi «Prints ja kerjus», mis ilmub neil päevil ja millel on kümme spetsiaalselt arranžeeritud lugu tšellodele. Mikk laulab, aga rikastab helipilti ka kitarri ja klaveriga, teatas Vello Tellissaar muusikafirmast Tartu Kontsertkorraldus.

Albumil on ansamblite Queen, Muse ja Pink Floyd, aga ka Michael Jacksoni, Andres Valkoneni ja Rein Rannapi loomingut.

Plaadi nimiloo muusika on kirjutanud Andres Valkonen. «Üllatus-üllatus!!! Minu emotsioonikeeled lõi küll helisema,» teatas ta pärast salvestise esimese versiooni kuulamist. «Saatsin loo ka teksti autorile Jüri Leesmentile ja tema esimene kommentaar oli: «Väga südamlik.». Tuleb kiita solisti, sest vokaalselt ei ole see meloodia just kõige lihtsam leelotamine.»

Heliloojale meeldis muu hulgas refrääni mitmehäälsus, mis andis tema sõnul tublisti värvi juurde, ja finaal tundus talle suurepärane. «Olen tänulik, et minu looming on teie poogna alla sattunud, ja kipun arvama, et te ise olete ka tulemusega rahul. Mina olen küll,» märkis Andres Valkonen.

Mikk Kaasiku ja C-Jami plaadi «Prints ja kerjus» esitluskontsertide tuur saab alguse 11. juulil Tartu Hansa hoovis. Kuueteistkümnes ehk viimane esinemine on 4. augustil Käsmu meremuuseumi õues.

Juulis 2014 tõi Emajõe suveteater eesotsas Andres Dvinjaninoviga Tartu laulupeomuuseumi siseõues vaatajate ette soome kirjaniku Aapeli «Üle linna Vinski», mille nimiosas astub nüüd juba viiendat hooaega vaatajate ette Mikk Kaasik. Täna, 1. juuli õhtul on viimane etendus.

Kuidas poiss ometigi seda kõike jõuab? Vahest on muusika ja teater andnud tagasilööke õppimises? Ei ole. Miku ema Ulvi Kaasik ütles, et kaheksanda klassi lõpetas tema poeg viitega.

Millal poiss suvel puhkab? «Kontserdituuri ajal 11. juulist 4. augustini me Mikuga ühiseid perepuhkusi ei plaani, küll aga pärast seda,» ütles ema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles