Saara Orav jõudis kolmandat turniiri järjest finaali

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saara Orav.
Saara Orav. Foto: Igor Pissarev (Eesti Tennise Liit)

Taanis toimus noorte 5. kategooria ITFi tenniseturniir, kus osalesid ka Saara Orav ja Lissi Kubre. Orav jõudis finaali ja Kubre veerandfinaali, mõlemale sai komistuskiviks 16-aastane hispaanlanna Cristina Majorova Bahtina.

Bakhtina.

Hiilgavas hoos Orav on viimasest 16 kohtumisest võitnud 14. mai alguses Makedoonias teenis ta karjääri esimese ITF tiitli, nädal enne seda jõudis ta samas peetud turniiril finaali. Nüüd jõudis Orav finaali ka Aarhusi turniiri, kaotamata settigi. 

Esimeses ringis alistas ta taanlanna Cirkeline Lundbergi 6:1, 6:1, teises ringis itaallanna Susanna Ranucci 6:0, 6:2 ja kolmandas ringis sai loobumisvõidu taanlannalt Alisha Ali Hussainilt. Veerandfinaalis sai Orav jagu teise paigutusega Brasiilia tüdrukust Nalanda Teixeira Da Silvast 6:2, 6:1 ja poolfinaalis neljanda paigutusega Rootsi tüdrukust Klara Milicevicist 6:4, 6:2.

Finaalis oli vastaseks hispaanlanna Cristina Majorova Bahtina, kes pääses turniirile kvalifikatsioonist. Vaatamata tagasihoidlikule edetabelikohale näitas 16-aastane Majorova Bahtina head tennist ja alistas ridamisi endast tugevamaid. Finaal eakaaslaste vahel oli tasavägine ja kestis ligi kolm tundi, kuid paraku pidi Orav pärast avaseti võitu  seisuga 6:4, 3:6, 2:6 tunnistama hispaanlanna paremust.

Samal turniiril veerandfinaali jõudnud Kubre võitis avaringis 6:3, 7:6 (6) belglannat Alexia Tashbaeva, seejärel raskes mängus itaallannat Carolina Piferit 2:6, 6:3, 7:6 (5) ja Austria tüdrukut Daniela Glanzerit 6:0, 6:2. Veerandfinaalis pidi ta aga tunnistama Orava finaalivastase Majorova Bahtina 6:1, 6:2 paremust.

Paarismängus jõudsid Orav ja Kubre poolfinaali. Sinna pääsemiseks alistasid nad esmalt 6:2, 6:2 itaallannad Agnese Ceccarelli - Carolina Piferi ja seejärel sama tulemusega norralannad Marie Skarcia - Ine Soltveit Stange. Pingelises poolfinaalis tuli 6:1, 3:6, 4:10 alla vanduda Brasiilia-Peruu paarile Camilla Bossi - Daianne Hayashida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles