Malis sai miiniplahvatuses surma neli sõjaväelast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mali sõjaväepatrull.
Mali sõjaväepatrull. Foto: SOULEIMAN AG ANARA / AFP

Mali keskosas asuvas Mopti regioonis sõitis laupäeval maamiinile sõjaväemasin, surma sai neli ja haavata veel kaks sõdurit, teatasid kohalikud võimuesindajad.

Kuberner Sidi Alassane Toure täpsustuse kohaselt sõitis masin miinile Koro regiooni piiri lähedal. Hukkunud kuulusid rahvuskaardi ridadesse.

Toure sõnul on Mali armee viimasel ajal piirkonnas patrullimist tõhustanud seoses juulis korraldatavate valimistega.

Koro regiooni elanikud on kaevanud, et terroristid on seoses lähenevate valimistega alustanud kõikjale maamiinide paigaldamist.

"Kaks nädalat tagasi sattus maamiinile õpilasi vedanud sõiduk ja me kaotasime kolm last," kaebas kohalik elanik Adama Togo.

Viie Saheli riigi terrorivastaste vägede G5 peakorter Malis sattus alles reedel rünnaku alla, surma sai vähemalt kaks sõdurit ja kaks ründajat. Üksuse juhi sõnul algas rünnak riigi keskosas Sévarés asuvale baasile, kui enesetapupommar õhkis lõhkeainelastis auto.

See on esimene rünnak ühisväe piirkondlikule peakorterile. Üksus loodi 2017. aastal Saheli piirkonnas džihadistide ja kuritegelike rühmitustega võitlemiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles