Tour de France'i korraldajad ei lase Froome'i jätkuvalt starti, kasutusele võeti järgmine abinõu

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chris Froome
Chris Froome Foto: Fotoreporter Sirotti Stefano / imago/Sirotti

Tour de France’i korraldajad ei luba Chris Froome’il tänavusel Prantsuse velotuuril starti ning on viimase abinõuna otsustanud keelata tema meeskonnal tema nime stardinimekirja lisada, vahendab Le Monde. Velotuuri korraldajate sõnul tuleb võistlust kaitsta, sest Froome’i dopingujuhtum on siiani lahendamata.

Froome andis kahtlase uriiniproovi 7. septembril Vuelta 18. etapi järel. Tema kehast avastati tuntud astmaravim salbutamool, mille kogus oli lubatust kaks korda suurem. Ametlikke süüdistusi Froome'ile tehtud ei ole, kuid üldiselt suhtutakse temasse mõnedes seltskondades juba nagu dopinguga põrunud sportlasesse. Ükski teine Froome'i poolt antud proov kahtlane polnud, kuid tuuri korraldava Amaury Sport Organisationi (ASO) sõnul jätab briti Touril osalemine suurvõistlusest halva mulje ning ei luba tema nime stardinimekirja lisada.

Froome’i meeskond Team Sky on kaevanud ASO otsuse Prantsusmaa olümpiakomitee spordikohtusse, kes teatab oma otsusest Le Monde’i andmetel kolmapäeval. Pole välistatud, et juhtum võib jõuda ka rahvusvahelisse spordiarbitraaži (CAS), kuid sellisel juhul ei jõuaks CAS enne Touri algust 7. juulil otsust tehtud.

Samas on Team Sky jätkuvalt arvamusel, et Froome saab Prantsusmaa velotuuril startida. «Oleme enesekindlad, et ta läheb Touri sõitma, sest ta pole mitte midagi valesti teinud!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles