Surfiklubi toetab lohedega taas heategevust

Karin Allik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Festivali raames pakub surfiklubi tasuta töötubasid nii aeru-, purje- kui skimlauaga, samuti tutvustatakse lohesurfi, kajakeid ja fatbike’i.
Festivali raames pakub surfiklubi tasuta töötubasid nii aeru-, purje- kui skimlauaga, samuti tutvustatakse lohesurfi, kajakeid ja fatbike’i. Foto: Urmas Luik

Reedel saab Pärnu rannas taas alguse traditsiooniline ekstreemspordifestival Aloha Armada, mille raames toimuvad nii võistlused kui tasuta töötoad. Üritusest on oodatud osa saama merehuvilised algajatest professionaalideni ja põnevust jätkub pealtvaatajatelegi.

Kahe päeva jooksul võetakse lainetel mõõtu lohe-, aerulaua- ja purjelauasõidus, kuid peale võistlemise soovitakse toetada Pärnu lahe merepääste seltsi. Nimelt teeb merepääste selts Pärnu kandis hädavajalikku tööd: selle ülesannete hulka kuulub elu- ja varapääste, reostustõrje ja keskkonnakaitse. Samuti korraldab selts veeohutuseteemalisi koolitusi.

Niisiis soovib Aloha surfiklubi tõsta õhku võimalikult palju lohesid ja koguda rannale suur toetusring – iga osaleja kohta teeb sponsor Saarineni maja merepääste seltsile väikese annetuse. Heategevuslik rahakogumine võetakse ette kolmandat korda, eelmisel aastal annetati Pärnu lahe merepääste seltsile 995 eurot.

Päeval on rannas surfitarvetega kauplemiseks avatud turg, õhtul võib mere äärde kuulama jääda eri artiste. Kalipsodes surfaritele jahe vihmane ilm suurt muret ei tee, aga rannaliiva üritusteks loodetakse Aloha surfiklubi juhi Toomas Jürjo sõnul ikka päikest.

Ettevõtmisega tahetakse tutvustada veesporti neile, kes seda seni on peljanud. „See ei ole ainult surfaritele mõeldud üritus, ootame Pärnu külastajaid ja linnakodanikke, et nad teeks tutvust eri surfialade ja võimalustega,” selgitab Jürjo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles