Annelinna keskuse laiendamist kaitsealused taimed ei takistanud

Ode Maria Punamäe
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annelinna keskuse juurdeehitusega jätkatakse, sest kaitsealuseid taimi sealt ei leitudki.
Annelinna keskuse juurdeehitusega jätkatakse, sest kaitsealuseid taimi sealt ei leitudki. Foto: Kristjan Teedema

Annelinna keskuse juurdeehitist ähvardas veel kevadel oht, et planeering tuleb ehitusalal kasvavate kaitsealuste taimede tõttu ümber teha. Nüüdseks on keskkonnaamet andnud arendajale loa ehitust jätkata, kuna alal tuvastati võsastumine ning taimede looduslik hääbumine.

Keskkonnaameti pressiesindaja Sille Aderi sõnul kasvasid aprillikuu andmetel Annelinna keskuse laienduse alal teise kaitsekategooria emaputk ja pehme koeratubakas – taimed, mille kasvualasid ohustavad ehitamine, niitude ning karja- ja avamaade võsastumine, soode kuivendamine ja turba kaevandamine. Keskkonnaameti nõudmisel paigaldas laienduse arendaja aprillis taimede kasvuala ümber kõrge aia.

Keskkonnaameti ekspertiisist selgus, et taimi, mida ehitustegevus ohustaks, ei ole.

«Keskkonnaameti kaitsekorralduse spetsialist kontrollis Kalda tee 43 kinnistul kasvavaid taimi ja tuvastas, et pehmet koeratubakat ega emaputke kinnistul praegu ei kasvagi. Alalt leiti vaid III kaitsekategooriasse kuuluvat ahtalehist ängelheina,» selgitas Ader. Arvestades I ja II kaitsekategooria taimeliikide puudumist ja ala looduslikku suundumust võsastumisele, ei pidanud keskkonnaamet Aderi sõnul otstarbekaks algatada ahtalehise ängelheina ümberasustamist.

Annelinna keskus peaks planeeritult valmima 2018. aasta sügiseks. Uues juurdeehitises hakkab tööle nii MyFitnessi spordiklubi kui ka ITEKi elektroonikapood.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles