Leht: riiklik hoolekandefirma soovib eakatekodu elanikud vallale üle anda

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Pexels / CC0 License

AS Hoolekandeteenused soovib, et Saaremaa vallavalitsus leiaks praegustele Kogula eakatekodu elanikele kohad valla hooldekodudes, et Sõmera Kodu saarlastest kliendid Kogulasse kolida, kirjutab ajaleht Saarte Hääl.

Enne jaanipäeva kirjutas Saarte Hääl AS-i Hoolekandeteenused soovist anda Kogula eakatekodu teenus üle Saaremaa vallale, et ise erihoolekandele spetsialiseeruda.

«Kuna vallal on ka teisi üldhooldekodusid, peaks neil olema head teadmised ja kompetents teenuse pakkumiseks,» ütles AS Hoolekandeteenused teavituse koordinaator Ave Lillemäe toona Saarte Häälele.

Abivallavanem Kairit Lindmäe sõnul tähendab AS Hoolekandeteenuste ettepanek tegelikult seda, et Kogula eakatekodus teenusel olevad eakad võtaks üle kohalik omavalitsus ning leiaks neile eakatekodudes kohad.

«Kogulasse teeb AS Hoolekandeteenused klientidele sobivad teenuskohad neljakümnele erihoolekandeteenuse kliendile, kes on Saaremaaga seotud ja praegu elavad Sõmera Kodus,» ütles Lindmäe. «AS Hoolekandeteenused soovib koostööettepaneku järgi, et erihoolekandeteenuse osutajaks ehk opereerijaks on tulevikus kohalik omavalitsus, Saaremaa vald. Hoolekandeteenustel on võimalus luua teenusekohad Euroopa Regionaalarengufondi ja riigi eelarve toel.»

Loe pikemalt homsest ajalehest Saarte Hääl

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles