Olümpiavõitja saadeti Otepääl küll pensionile, kuid dopinguskandaal elab edasi

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepääl saadeti juuni lõpus pensionile Sotši olümpiavõitja Aleksandr Legkov. Teda tänas koondise peatreener ja suusajuht Jelena Välbe.
Otepääl saadeti juuni lõpus pensionile Sotši olümpiavõitja Aleksandr Legkov. Teda tänas koondise peatreener ja suusajuht Jelena Välbe. Foto: Erakogu

Kuigi olümpiavõitja Aleksandr Legkov lõpetas hiljuti ametlikult  Otepääl peetud Venemaa koondise laagris oma karjääri, pole teda ümbritsenud dopinguskandaal veel lahendust saanud. Veebruaris teatas Rahvusvaheline Spordiarbitraaž (CAS), et Legkov on puhas sportlane, kuid Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) ei taha seda jätkuvalt uskuda, vahendab Inside the Games.

2016. aastal määras Rahvusvaheline suusaliit (FIS) venelasele ajutise võistluskeelu, sest kahtlustas teda dopingutarvitamises. Legkov pääses võistluskeelu alt eelmise aasta 31. oktoobril, kuid siis määras ROK talle novembris eluaegse olümpiakeelu ning tühistas tema tulemused - 50 km olümpiakuld ja 4x10 km teatesõidu hõbemedal - Sotši olümpialt.

Venelased kaebasid juhtumi aga CASi, said võidu ning Legkovi tulemused ennistati tänavu veebruaris.

Nüüd otsustas aga ROK CASi otsuse edasi kaevata ning asi viidi Šveitsi ülemkohtusse. Nimelt on just Šveitsi ülemkohtul kõige suurem võim karistusi ja võistluskeelde muuta, näiteks tehti seda MMi eel 14-kuulise võistluskeelu saanud Peruu jalgpallikoondise kapteni Paolo Guerrero puhul.

ROKi pressipealik Mark Adams kinnitas, et ROK teeb kõik, mis võimalik, et Legkovi süüdi mõista. «Otsus tehakse teatavaks, kui kohus on menetluse lõpetanud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles