CNNi julgeolekuanalüütik: Vanessa Beeley on hullunud ekstsentrik

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Weiss
Michael Weiss Foto: Erakogu

USA ajakirjaniku ja julgeolekuanalüütiku Michael Weissi sõnul on Uppsala ülikooli suvekoolis Eesti ajakirjandustudengitele loengut pidanud Vanessa Beeley näol tegemist Kremli mõjutusvahendiga, kelle teooriad ei tasu tõsiselt võtta.

Michael Weiss sõnas Postimehele, et Beeley vandenõuteooriad on ümber lükatud mitmete väljaannete, nagu The Guardiani poolt.

«Beeley on hullunud ekstsentrik [crank - toim.], kes keeldub uskumast, et al-Qaeda oli 9/11 taga ning kes astub regulaarselt üles Russian Todays, et levitada väärarusaamu nii Süüria esmaabiandjate kui ka Assadi režiimi keemiarelvarünnakute kohta, mida ta samamoodi keeldub tunnistamast,» sõnas Weiss. 

Weiss ütles, et kuna Venemaa on tema teooriaid Süüria Valgete Kiivrite kohta ÜRO julgeolekunõukogus toetanud, siis võib Beeleyt pidada nii Kremli disinformatsiooni edastajaks kui ka allikaks.  

Weiss lisas, et Beeley küünilisus käib käsikäes tema moraalsete tõekspidamistega, sest tema Twitterist lekkinud sõnumitest nähtub, et kuigi ta tunnistab, et Assadi režiim piinab kinnipeetavaid, ei ole ta nõus seda avalikult tõdema.   

«Beeley on endise rüütliks löödud Briti diplomaadi tütar, kõrgesse perekonda sündinud Inglise jõmpsikas, kes soovib, et ta saaks teha oma vaenlastele kodus seda sama, mida tema pooldatavad autoritaarsed režiimid teevad enda vaenlastele välismaal,» ütles Weiss.

Michael Weiss on CNNi rahvusvaheliste asjade uuriv reporter. Ta on töötanud ka The Daily Beasti vanemtoimetajana ning Foreign Policy kolumnistina. Ühtlasi on ta kaasautoriks New York Timesi menuraamatule «Islamiriik: terrori armees» («ISIS: Inside the Army of Terror»). Koostöös Peter Pomerantseviga on ta kirjutanud ka raamatu "Ebareaalsuse oht: kuidas Venemaa muudab teabe, kultuuri ja raha relvaks" («The Menace of Unreality: How Russia Weaponizes Information, Culture and Money»).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles