Katrin Pauts: suvi ajab loomad hulluks

Katrin Pauts
, kirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kilpkonn Fernando viidi eile pildistamiseks küll järve äärde, kuid sinna ujuma teda enam ei lubata.
Kilpkonn Fernando viidi eile pildistamiseks küll järve äärde, kuid sinna ujuma teda enam ei lubata. Foto: HEGE-LEE PAISTE

Klikimasinad huugavad ka suvehooajal, nendib kirjanik Katrin Pauts.

Kohe kui suvi pihta hakkab, tõstavad päevauudistes pead loomad ja nende imetabased seiklused, üks lugu on hullem kui teine, aina hoia kätega peast. Hirmuäratav püüton Triibu terroriseerib Tartumaad. Saaremaal kakerdab rändmõmmik, kes ilmutab end juba sagedamini kui sealne tuntuim tont külmking, ning Saaremaa ajalehed jälgivad karu teekonda fanaatiliselt ja järjekindlalt. Siilid joovad end purju, varesed ründavad inimesi, rästikud tikuvad tuppa. Mis lahti? Kas päikesepaiste ajab peast segi loomi või hoopis inimesi?

Esimese suvekuu uudiste kokkuvõte: kõige suuremat elevust pakuvad publikule kaks teemat, Saaremaa karu (viimastel andmetel võib mesikäppi olla koguni kaks!) ning meie vahva lendminister Janek Mäggi, kes näib üritavat helikopteriga maanduda igal Eesti laiul, et seal (ilmselt) kajakatele regionaalpoliitikast pajatada. Seejuures on karu märksa sümpaatsem kui minister, vähemalt netikommentaaride järgi otsustades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles