KOHALIK VAADE: Uue Mehhiko messias

Javier Brandoli
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pealinna México tänaval seisev mees hoiab käes tulevase presidendi Andrés Manuel López Obradori pildiga ajalehte. Vasakpopulisti edu hääletuskastide juures polnud mitte ainult tema võit, vaid vähemalt sama palju suurte parteide enda sepistatud kaotus.
Pealinna México tänaval seisev mees hoiab käes tulevase presidendi Andrés Manuel López Obradori pildiga ajalehte. Vasakpopulisti edu hääletuskastide juures polnud mitte ainult tema võit, vaid vähemalt sama palju suurte parteide enda sepistatud kaotus. Foto: ULISES RUIZ/AFP/Scanpix

«Kes peab vastu, see vallutab.» See Vana-Rooma poeedi Persiuse ütlemine on kummitanud järgmist Mehhiko presidenti Andrés Manuel López Obradori ehk AMLOt juba 18 viimast aastat.

Tema ülekaalukas võit läinud pühapäeval peetud valimistel viib lõpuks vasakpopulisti juhtima vägivallast, korruptsioonist ja vaesusest räsitud riiki. AMLO pürgis Mehhiko presidendiks juba 2006. ja 2012. aastal vasakpoolse Demokraatliku Revolutsioonipartei (PRD) juhina. Kui ta kõrvale heideti, asutas López Obrador 2014. aastal oma partei Morena, millel polnud mingit võimu ja mille ainus vara oli ta ise – korraga riigi kõige armastatum ja vihatum poliitik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles