Politseid telefonitsi terroriseerinud neiu vahistati

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiiltelefon.
Mobiiltelefon. Foto: Aivar Aotäht / Sakala

Eile võeti vahi alla neiu, kes helistas mõne päeva jooksul üle 600 korra põhjusetult politseisse ja häirekeskusesse ning lisaks vägivallatses oma kaaslaste ja järelevalvajate peal.

Politsei juhtimiskeskuse töötajad olid tänavu 18.–20. veebruarini hullumas, sest keegi helistas üle 300 korra numbril 110, kuid telefonist kostis ainult naeru või vaikis helistaja sootuks, samasugune telefoniterror tabas häirekeskust 20.–22. veebruaril, kui sinna tehti 336 tühja kõnet, kirjutab Õhtuleht.

Päev pärast viimast tühikõnet saadi telefoniterroris kahtlustatavana kätte 14aastane Viljandi tüdruk, kes enda sõnul tegi nalja. Kahtlustatavale esitati süüdistus arvutisüsteemi toimimise takistamises, kuid sel nädalal laekusid politseile teated, et erikoolis õppiv neiu kasutas korduvalt vägivalda oma kaasõpilase, sotsiaalpedagoogi ja järelevalvespetsialistide vastu.

«Sellise käitumismustriga võib neiu jätkata uute kuritegude toimepanemist,» ütles prokurör Raul Heido, et ainus võimalus kuritegeliku aktiivsuse peatamiseks on tüdruku vahistamine.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles