Urmas Tooming: kultuurikilomeetri pärl

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Tooming.
Urmas Tooming. Foto: Toomas Huik

Tallinna päeval, 15. mail avati pidulikult linnahalli juurest Kalamaja kalmistupargini kulgev kultuurikilomeeter. Sellele järgnes ajakirjanduses kohe räme kriitika, et kultuuriga pole sellel tolmusel teel midagi ühist, ainult varemed vasakul ja paremal.


Üks pärl sealkandis siiski on või õigemini peagi valmib. Need on Lennusadamas asuvad vesilennukite angaarid, mis juba juulis toimuvateks merepäevadeks saavad niikaugele, et seal on võimalik ajaloolist allveelaeva Lembit kaeda ning helilooja Helena Tulve uudisloomingut kuulata. Novembri lõpuks peavad aga angaarid näitusekohana lõplikult valmis saama.

Kultuurikilomeetri ümbruse kordategemine on suuresti takerdunud masust tingitud rahakärbetesse. Vesilennukite angaaride renoveerimine on veidi paremas olukorras, sest kultuuriministeeriumi kaudu on selleks saadud ELi raha. Aga hõisata pole midagi.

Alles paar päeva tagasi saatis meremuuseumi direktor  Urmas Dresen ministeeriumisse kirja ja palus paar miljonit eurot juurde, sest vanade ehitiste kordategemine kujunes plaanitust suuremaks tööks. Kultuurikilomeetri pärliks jääb see ehitis aga kindlasti veel pikaks ajaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles