Idapiirile küsitakse juurde kokku 220 miljonit eurot (22)

Risto Berendson
, uuriva toimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2019. aastaks valmima pidanud 136 kilomeetri pikkusest maismaapiirist on praeguseks valmis 3,5-kilomeetrine katselõik.
2019. aastaks valmima pidanud 136 kilomeetri pikkusest maismaapiirist on praeguseks valmis 3,5-kilomeetrine katselõik. Foto: Arved Breidaks

Korra juba saja miljoni euro võrra kallinenud idapiiri ehitushind läheb prognoositust veel 60 miljonit eurot kallimaks, küündides 250 miljonini. Sellele lisanduks umbes 70 miljonit piiri ülalpidamiskulusid, selgub täna valitsuses arutlusele tulevast idapiiri rahastamisprojektist.

See on juba kolmas idapiiri ehitusprojekti hinnasilt. Mõni aasta tagasi pakuti projekti hinnaks üle 80 miljoni euro, tänavu veebruaris puhkes meedias pahameeletorm, kui selgus, et hind tuleb arvatust üle saja miljoni kallim.

Politsei- ja piirivalveamet hindas siis ehituse maksumuseks 188 miljonit eurot, mispeale uudisest jahmunud siseminister Andres Anvelt peatas politsei- ja piirivalveameti peadirektori Elmar Vaheri teiseks perioodiks ametisse kinnitamise protseduuri.

Kommentaarid (22)
Copy
Tagasi üles