Paaritumistuhinas putukad rikkusid matslikult käitunud Wozniacki mängu (4)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Caroline Wozniackit sgasid mängu ajal putukad, mis ei paistnud tema vastast Jekaterina Makarovat häirivat.
Caroline Wozniackit sgasid mängu ajal putukad, mis ei paistnud tema vastast Jekaterina Makarovat häirivat. Foto: Ben Curtis / AP / Scanpix

Wimbledoni tenniseturniiri kolmanda päeva suurim üllatus oli maailma teise reketi Caroline Wozniacki lüüasaamine. Enim pakkus kõneainet mängu ajal väljakut külastanud lendsipelgate parv, pärast kohtumist demonstreeris Wozniacki aga paraku talle juba omaseks saanud oskamatust väärikalt kaotada.

Taanlanna loovutas Jekaterina Makarovale avaseti 4:6, ent võitis teise 6:1. Kolmandas setis juhtis venelanna 5:1 ja seisul 5:3 oli tal ka kolm matšpalli, ent Wozniacki päästis need kõik. Lõpuks siiski saatuse eest pääsu polnud, sest Makarova võitis otsustava seti 7:5 ja kohtub nüüd kolmandas ringis Lucie Šafarovaga.

Teise seti alguses kaebas Wozniacki pukikohtunikule kummalist muret: tema ümber hakkas tiirutama suur parv lendsipelgaid. «Kas me ei saa midagi teha? Tahaksin mängida, mitte putukaid süüa!» kurtis taanlanna, ent kohtunik laiutas vaid käsi ja kohtumine jätkus.

«Nägime juba eelmisel aastal, et ühel õhtul on putukatel kombeks ette võtta «abielulend» ehk lühidalt öeldes paaritumisrituaal,» selgitas Wimbledoni pressiesindaja pärast mängu. «Londoni zooloogide ühingu kinnitusel juhtub see üle kogu riigi tavaliselt samal päeval aastas, enamasti kuu lõpus. Aga seekord saabusid nad varem kohale.»

Kui mängu ajal valmistasid Wozniackile mõistetaval põhjusel muret putukad ning vahepeal kurtis ta kohtunikule ka, et Makarova tualetipausid venivad liiga pikaks, siis pärast kohtumist sai taanlanna hakkama tõelise ebaviisakusega. Nimelt kommenteeris ta kaotust ja Makarova esitust järgnevalt: «Ta mängis üle oma taseme ja tal oli ka natuke õnne. Oleksin väga üllatunud, kui ta siin turniiril kaugele jõuab.»

Venelanna jäi ebameeldivas olukorras viisakaks ning vastas ajakirjanikele: «Võib-olla mul siis tõesti vedas. Palju õnne mulle.»

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles