Narva noolib Tallinnalt sügispealinna tiitlilt

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Narvale.
Vaade Narvale. Foto: Peeter Kümmel / Sakala.

Narva linn tahab Tallinnalt nõusolekut sügispealinna tiitli kandmiseks tuleva aasta septembris ja oktoobris, sest selline aktsioon ergutaks Narva linnapea hinnangul kohalikku elu.

Narva linnapea Tarmo Tammiste märkis kirjas Tallinna linnapeale Edgar Savisaarele, et Narva tahaks sügispealinna tiitlit kanda tuleval aastal 19. septembrist kuni 18. oktoobrini.

«Eestis on see juba tavaks, et pealinn Tallinn toetab kohalikke omavalitsusi nende eesmärkide saavutamiseks sümboolse pealinna tiitli üleandmisega,» tõdes Tammiste. «Selline aktsioon ergutab kohaliku elu arenguid Eesti riigi ääremail, annab täiendavaid võimalusi omavalitsustes elavate inimeste suuremaks seotuseks Eesti riigi tervikuga.»

Tema sõnul on sügis Narva linnas tavaliselt sündmusterohke ning avalikkusele mitmel põhjusel huvitav. Seega näen ma suurt riiklikku mõtet ülalmainitud ettepanekus, lisas ta.

Tallinna linnasekretär Toomas Sepp ütles Postimees.ee´le, et Tallinna linnavalitsusel pole midagi sümboolse pealinna tiitli andmise vastu, kuid enne nõusoleku andmist tahavad linnajuhid Narva põhjendused läbi vaadata.

Sepa sõnul oleks õige  Narva soovi kohta arvamust küsida ka nendelt linnadelt, mis juba kannavad sümboolselt pealinna tiitlit.

Kevadpealinna tiitlit kannab traditsiooniliselt Türi, suvepealinna oma Pärnu ning talvepealinna tiitlit Otepää. Ainsana ongi aastaaegadest veel lahti sügispealinna sümboolne tiitel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles