Euroopa Komisjoni meediavolinik tuleb Eestisse

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu lipp.
Euroopa Liidu lipp. Foto: Reuters / Scanpix.

Euroopa Komisjoni infoühiskonna ja meedia volinik Viviane Reding külastab esmaspäeval Eestit


Oma esimesel visiidil Eestisse kohtub volinik majandus- ja kommunikatsiooniministri Juhan Partsiga ning kuulutab välja komisjoni tarbijaõiguste teavituskampaania.



Kohtumisel minister Partsiga tulevad arutlusele 2007. aasta telekommunikatsioonireform ning mobiilside rändlus.

Telekommunikatsioonireformi eesmärk on eelkõige suurendada tarbijate õigusi ja valikuvabadust sideteenuste (mobiilside, Interneti püsiühendus, kaabeltelevisioon) kasutamisel. Komisjon on esitanud ettepanekud tugevdada konkurentsi telekommunikatsioonisektoris ja suurendada sidevõrkude kasutamise turvalisust.

Infoühiskonna ja meedia voliniku töövaldkonda kuuluvad ennekõike info- ja sidetehnoloogiaga seotud küsimused. Lisaks tarbija õiguste eest seismisele on voliniku ülesandeks lihtsustada valdkonna seadusandlust ning edendada info- ja sidetehnoloogia ühtset turgu Euroopa Liidus, mis suurendaks Euroopa konkurentsivõimet maailmas.

Infoühiskonna ja meedia volinik algatas 2006. aastal ELi rändlusteenuse määruse, millega kehtestati EL-is mobiilikõnede rändlusteenuse kasutajatele madalamad hinnad. Komisjon on teinud ettepaneku reguleerida ka SMS-i ja mobiilse andmeside rändlusteenuse hindasid EL-is selliselt, et need vastaksid tarbija õigustele ja huvidele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles