LAVi president teeb Liibüasse teise lepitusvisiidi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LAVi president Jacob Zuma
LAVi president Jacob Zuma Foto: SCANPIX

Lõuna-Aafrika Vabariigi president Jacob Zuma sõidab täna Liibüasse, et lepitada Muammar Gaddafi vägesid ja ülestõusnuid.

Zumale lähedaste allikate väitel kavatseb president pidada läbirääkimisi sel teemal, et millistel tingimustel oleks Gaddafi nõus tagasi astuma ja Liibüast lahkuma, vahendas AFP.

Ühe allika sõnul valmistab LAV Gaddafi lahkumisplaani ette koos Türgiga.

Zuma tegutseb kui Aafrika Liidu esindaja. Seekordne visiit Liibüasse on tema jaoks juba teine. Aprillis aset leidnud esimene lepitusreis ebaõnnestus.

Nõudmised Gaddafi tagasi astumisest on viimastel päevadel tugevnenud. Venemaa ühines eelmisel reedel teiste G8 riikidega, nõudes diktaatori lahkumist.

Liibüa valitsuse vastus lahkumisnõudmisel oli, et Liibüa on Aafrika riik ja kõik leppimiskatsed peavad toimuma läbi Aafrika Liidu.

Alates veebruarist valitsusvägede vastu võitlevad ülestõusnud on keeldunud läbirääkimistest seni, kuni Gaddafi ei lahku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles