ERR.ee: Toomla sõnul jääb Tarand edasi arvamusliidriks

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politoloog Rein Toomla.
Politoloog Rein Toomla. Foto: Ove Maidla.

Eesti üks teenekamaid poliitikuid, Andres Tarand teatas, et tõmbub tipp-poliitikast kõrvale ja pühendub teadustööle kliimamuutuste alal, politoloog Rein Toomla sõnul jääb ta sellegi poolest arvamusliidriks.

Euroopa Parlamendi sotsiaaldemokraadist liige Andres Tarand ütles «Aktuaalsele kaamerale», et ei kavatse kandideerida Euroopa Parlamendi uude kooseisu ega ühelegi teisele poliitilisele ametikohale, teatasid ERR Uudised.

Tarand tuli poliitikasse 1980. aastate lõpu «laulva revolutsiooni» ajal ning lõpetab poliitilise karjääri Euroopa Parlamendi liikmena.

Tarandi enda sõnul ei tähenda tipp-poliitikast kõrvalejäämine, et ta loobuks kaasa löömast kõrvaltkommenteerijana ning sama meelt on ka politoloog Rein Toomla.

«Vaieldamatult jääb ta edasi arvamusliidriks. Seda esiteks, ja teiseks, tema erakond vajab ju teda kasvõi sotsiaaldemokraatlike väärtuste propageerimisel ja miks mitte uute poliitikute kaasaaitamisel,» sõnas Toomla.

Tarand kavatseb pühenduda taas teadusele ja panna kokku oma varasemad tööd kliimamuutuste vallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles