Galerii: Eiffeli torni kuulikindlast klaasist kaitsemüür saab peagi valmis (3)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eiffeli torni ümber ehitatakse kolme meetri kõrgune kuulikindel klaassein, et kaitsta seda terrorirünnakute eest. 

Prantsuse ajalehe Le Parisieni andmetel plaanis Pariis klaasseinale kulutada ligi 18,8 miljonit eurot ning torni ümbruse turvalisuse tõhustamisele veel lisaks 274 miljonit eurot. Praegu on aga juba pelgalt klaasseina peale kulunud 34 miljonit eurot, kirjutas Lonely Planet.

Kuigi uus kuulikindel klaassein ei varja vaadet tornile, on paljud kohalikud sellegipoolest nördinud, et ikoonilise paiga disaini sedavõrd muudetakse. Lisaks muutunud atmosfäärile hakkab sein piirama ka inimeste ligipääsu lähedalolevatele aedadele.

Eelmisel aastal teatas Les Amis du Champ-de-Marsi organisatsiooni president Jean-Sébastien Baschet, et Eiffeli torni kõrval olevate aedade eravalduseks muutmine ei ole aktsepteeritav ning on suisa vastuolus piirkonna jaoks olulisele ja seda iseloomustavale inimeste kooseksisteerimisele.

Kuna aga 2015. aastal hukkus Pariisis terrorirünnakutes 130 inimest, on turvalisus kohalike ilumeele kõrval kahtlemata olulisem prioriteet. 

«See hakkab palju parem välja nägema kui ajutised piirded, mis lisati siia kaks aastat tagasi. Kõige olulisem on aga see, et külastajate turvalisus tõuseb ning see on meie absoluutne prioriteet,» sõnas Eiffeli torni haldava ettevõtte tehniline direktor Alain Dumas.

Klaasseinad hakkavad piirama Eiffeli torni kahest küljest ning ülejäänud kahte jäävad kaitsma piirded. Klaasseinte ette paigaltatakse ka kiviplokid, et ennetada rünnakut sõiduvahendiga. 

Klaasseinad ning kogu uus piirdesüsteem peaks valmima selle kuu lõpuks.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles