Legendi tagasitulek

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Diego Maradona, keda paljud peavad läbi aegade parimaks jalgpalluriks, liitub taas Argentina rahvuskoondisega – legendaar­sest mängumehest sai koondise uus juhendaja.


1986. aastal mängijana Argentina maailmameistriks tüürinud Maradona eesmärk on korrata sama ka peatreenerina. Niisuguse topelttriumfini on jalgpalluritest varem jõudnud vaid kaks meest – Franz Beckenbauer ning Mario Zagallo.


Mängijakarjääri jooksul koges Maradona nii tõuse kui mõõnu. Tipphetkeks oli toosama 1986. aasta MM, kust pärinevad ka Maradona kaks legendaarsemat väravat. Esimene neist oli «Jumala käsi», kus ta ennetas inglaste väravavahti Peter Shiltonit ning lõi palli käega väravasse. «Sajandi värava» löömine eeldas aga 60-meetrist triblingut ja kuue vastase ülemängimist.


Maradonaga seotud suuremad skandaalid on põhjustanud dopingu ja meelemürkide tarvitamine, karjääri jooksul sai ta kaks võistluskeeldu. Väidetavalt on jalgpallilegend nüüd suutnud  narkootikumide haardest vabaneda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles