Vene politoloog: lääs vajab Kremliga suhtlemiseks paremaid «tõlke» (6)

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nord Streami gaasiterminal Lubminis Saksamaal. Davõdovi sõnul mõistab Venemaa, et Euroopa riigid ei saa majanduslikel põhjustel Vene gaasist loobuda.
Nord Streami gaasiterminal Lubminis Saksamaal. Davõdovi sõnul mõistab Venemaa, et Euroopa riigid ei saa majanduslikel põhjustel Vene gaasist loobuda. Foto: John MacDougall/AFP/Scanpix

Venemaa ja lääs vajavad läbirääkijaid, kes mõistaksid teineteise mentaliteeti, ütles enne USA presidendi Donald Trumpi ja Venemaa presidendi Vladimir Putini tippkohtumist Helsingis Moskva viimase aja üks enam loetud politoloog, fondi «Peterburi poliitika» asutaja Leonid Davõdov intervjuus Postimehele.

Kremlis ei usuta, et isegi Putini ja Trumpi tippkohtumise abil on võimalik USA, laiemalt lääne sanktsioonidest jagu saada?

Muidugi ei usuta. Aga see polegi eesmärk. Peamine trikk on selles, et lüüa lõhe Ameerika ja Euroopa vahele. See on reaalne auhind Kremlile. Mis puudutab praegust läbikäimist Venemaa ja USA, üldse Venemaa ning lääne vahel, on põhimõtteline probleem läbirääkijate suhtumine. See on liiga erinev. Meil tuleb seda muuta.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles