Video: Tallinna-Tartu tee-ehitus pannakse seisma (14)

Johannes Voltri
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaherealiselt Kose-Võõbu lõigult (vasakul) kaob peagi vilgas liiklus ära, sest autod hakkavad liiklema uuel neljarealisel maanteelõigul (paremal).
Kaherealiselt Kose-Võõbu lõigult (vasakul) kaob peagi vilgas liiklus ära, sest autod hakkavad liiklema uuel neljarealisel maanteelõigul (paremal). Foto: Eero Vabamägi

Eesti suurimad tee-ehitustööd Tallinna-Tartu maantee Kose-Võõbu lõigul peatatakse talveks osaliselt. Tõsi, probleemi selles ei ole – peatumine on ettekavatsetud, et tagada neljarajalisele Eesti põhimagistraalile võimalikult hea kvaliteet.

Maanteeameti põhja regiooni ehitusosakonna projektijuhi Lembit-Alo Kippari sõnul on juba praegu umbes üks kilomeeter tee vundamendiks olevast muldkehast ootele jäetud ning tasapisi peatatakse kogu teelõigu ehitus.

Seda on vaja, et tagada tulevasele maanteele võimalikult hea kvaliteet. 24 kilomeetri pikkune Kose-Võõbu lõik on ehitajate vaatenurgast kapriisne oma looduslike iseärasuste tõttu – sellel on palju ebastabiilset turbapinnast.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles