Putini kriitik Bill Browder: Eesti ei teinud rahapesu uurimiseks midagi (13)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin surumas kätt Sergei Rolduginiga, keda peetakse Venemaa presidendi lähikondsete rahakeerutamiste variisikuks.
Vene president Vladimir Putin surumas kätt Sergei Rolduginiga, keda peetakse Venemaa presidendi lähikondsete rahakeerutamiste variisikuks. Foto: Ivan Sekretarev/AFP/SCANPIX

Eesti pangandust ja eelkõige Danske Banki Eesti filiaali läbinud rahapesuskandaal paisub. Esmalt oli teada, et Eesti kaudu pesti 1,8 miljardit eurot Moldovast tulnud musta raha. Seejärel selgus, et üle 2,1 miljardi euro tuli Aserbaidžaanist. Mais kinnitas keskkriminaalpolitsei rahapesu andmebüroo, et Eesti finantssüsteemi läbis 13 miljardit eurot musta raha.

Venemaa presidendi Vladimir Putini ühe suurema kriitiku Bill Browderi sõnul on Danske pangaga seotud rahapesuskeem Euroopa üks suurem Euroopas ja Eesti uurimiasutused pigistasid selle ees sihilikult silma kinni. «Nad kasutasid tehnilisi nüansse seaduses, et seda asja ei peaks enam edasi uurima,» väitis Browder Postimehele.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles