Tenniseekspert: nüüd selgub, kas Kontaveit on tera või sõkal (1)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit
Anett Kontaveit Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP

Tenniseasjatundja Margus Uba lausus pärast Anett Kontaveidi võitu Wimbledoni turniiri teises ringis, et eestlanna on jõudnud sinna, kus ongi edetabeli järgi tema koht.

«Anett tegi oma töö ära ja on jõudnud välja 32 parema hulka, mis on tema edetabelikohta ja asetust vaadates see koht, kus selgub, kas ta on tera või sõkal,» lausus Uba. «Tore on vaadata, et ta on selleks turniiriks väga hästi valmistunud. Mulle ei meenu, et Anett oleks viimase paari aasta jooksul kordagi esinenud kehvasti slämmiturniiril. On mõneti arusaadav, et punkte, kuulsust ja raha jaotatakse neil turniiridel. Pisematel tuleb kõigil avaringi kaotusi ette ja kindlasti on Anetil olnud muu virr-varri keskel olnud raske sundida end seal täielikult keskenduma,» viitas Uba Kontaveidi hiljutisele treenerivahetusele ja sellega kaasnenule.

Eestlanna uus treener Nigel Sears pole tema mängus silmnähtavalt midagi muutnud ega hakkagi seda tegema, leidis Uba. «Aneti mängustiil on juba nii paigas, et treener saabki abistada vaid mingite mängujoonistega teatud vastaste vastu – kelle vastu mängida rohkem krossi või joont, servida eestkäe või tagantkäe alla või hoopis kehasse. Treener on sel tasemel piltlikult öeldes ikkagi motivatsiooni süstija, psühholoog,» sõnas Uba.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles