USA keskkonnakaitseameti juht Pruitt lahkub ametist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Scott Pruitti lahkumist nõudvad meeleavaldajad Washingtonis.
Scott Pruitti lahkumist nõudvad meeleavaldajad Washingtonis. Foto: BRIAN SNYDER / REUTERS

President Donald Trump teatas neljapäeval USA keskkonnakaitseameti (EPA) juhi Scott Pruitti ametist lahkumisest.

"Ma võtsin vastu Scott Pruitti lahkumisavalduse. Pruitt tegi eeskujulikku tööd ja ma olen talle alati selle eest tänulik," ütles president.

Trumpi teatel võtab Pruitti töökohustused esmaspäeval üle tema asetäitja Andrew Wheeler.

Pruitti lahkumist on nõudnud demokraadid ja vihaseid hääli on kostunud ka vabariiklaste ridadest. USA senati demokraadid esitasid juba aprillis ametliku resolutsiooni, milles nõuti Pruitti tagasiastumist või vallandamist seoses rea eetiliste vääratuste ja küsitavate kulutustega.

New York Timesi andmetel mõjutas Pruitt keskselt näiteks Trumpi otsust lahkuda Pariisis kliimaleppest, kuigi osa nõunikke hoiatas otsuse välispoliitiliste tagajärgede eest.

USA meedia on viimastel kuudel süüdistanud Pruitti muu hulgas kahtlaselt soodsa elukoha üürimises lobistide paarilt ja maksumaksjate raha põhjuseta kulutamises kallitele lennureisidele. Alluvad tunnistasid senati kontrollkomiteele, et ajasid tihtipeale tööajal Pruitti eraasju nagu näiteks otsisid töökohta tema naisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles