Kameruni tudeng ei lahku Eestist tagakiusamise tõttu

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli peahoone
Tartu Ülikooli peahoone Foto: Margus Ansu / Postimees

Täna levis internetiväljaannetes uudis, et Tartusse vahetusüliõpilaseks tulnud mustanahaline Kameruni noormees lahkub peksmiste tõttu Eestist, kuid tegelikult pole see nii.

Väite, et kamerunlane sõidab kodumaale tagasi, kuna on Tartus kolm korda peksa saanud, käis välja Eesti Üliõpilaskondade Liit oma Facebooki lehel, vahendab Reporter.ee.

Paraku oli tegemist kontrollimata infoga, mis pärineb vahetustudengi toakaaslaselt ega vasta tõele. Tartu Ülikooli õppeprorektor Martin Hallik kinnitas, et füüsika instituudis õppinud doktorant oli Eestis alates märtsist ning pidi siin viibima kolm kuud. Seega saab tema üliõpilasvahetuse aeg praegu lihtsalt täis.

Politseile on mees teinud ühe avalduse enda ründamise kohta, mille esitas aprillis. Lõuna ringkonnaprefektuuri pressiesindaja Kristina Kostina sõnul võtsid politseinikud kannatanuga ühendust ning uurisid, kas teda on veel rünnatud, kuid kamerunlane eitas seda.

«Ma kutsuks inimesi üles, et kui nad edastavad infot meediale, siis nad edastaksid kindlasti kontrollitud informatsiooni – ei ole mõtet inimesi lollitada,» ütles Kostina.

Eesti Üliõpilaskondade Liidu juhatuse esimees Maris Mälzer ütles «Reporterile», et info kolmest peksmisest ja nende tõttu Eestist lahkumisest sai liit vahetusüliõpilase toakaaslaselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles