Kuusalu vallas põles raba

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeauto.
Päästeauto. Foto: Peeter Langovits

Kuusalu vallas Hara külas süttis teisipäeva õhtul viis hektarit raba, kasutuses mitteolevat tööstuslikku raba ja metsaalust.

1. juunil kell 00.40 kontrollisid päästjad veel põlenguala, et leida võimalikke tulekoldeid pinnasest ja käis varustuse kokkupakkimine.

31. mail kell 16.43 teatati häirekeskusele, et Pudisoo-Leesi maanteele paistab eemalt suits ja tegu võib olla rabapõlenguga.

Kell 17.05 jõudsid esimesena sündmuskohale Loksa komando päästjad ja leidsid, et põleb raba, kuid veel puudus ülevaade, kui suures ulatuses.

Kell 19.05 oli selge, et põleb raba, kasutuses mitteolev tööstuslik raba ja metsaalune. Põlenguala oli viie hektari suurune.

Kustutamise muutis keerukamaks, et tulekahju oli raskesti juurdepääsetavas kohas. Et tagada veevarustus põlengualal, vedasid päästjad maha 500 meetri pikkuse magistraalvoolikuliini.

Kell 22.33 oli päästjatel põleng lokaliseeritud. Sündmuskohale saabunud metsniku hinnangul ei olnud tuli jõudnud sügavale pinnasesse minna.

Tulekahju kustutasid päästjad Loksa, Kehra, Pirita, Muuga, Lilleküla, Mustamäe ja Võsu komandost ning vabatahtlikud päästjad Kolgalt. Kasutuses oli metsakustutamise eritehnika, sealhulgas kaks ATVd ja roomikmasinat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles