Ahastav ema: alaealine poeg teeb ehitusel orjatööd

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Saar

Pealinnas elav naine oli sunnitud jõuetult pealt vaatama, kuidas tööandja pani ta 17aastase poja Rasmuse tegema 12tunniseid tööpäevi, sest poeg ise oli tööga rahul.

«Rasmus saabus koju ja teatas, et töötab nüüd ehitusel,» rääkis Marje, kuidas ta sai ühel pühapäeva õhtul teada, et ta poeg on alustanud töömehe-elu. Esialgu ei leidnud Marje loos midagi negatiivset, kuid murelikuks muutus ta siis, kui poeg läks tööle kella kaheksaks hommikul ja lõpetas alles kell kümme õhtul ja nii nädal aega järjest, kirjutas Õhtuleht.

Nüüdseks on noormees tööl kolmandat nädalat, ise rahul 12-tunniste päevade ja palganumbriga, mis teeb tunnitasuks alla miinimumi.

Tööinspektor-jurist Meeli Miidla-Vanatalu selgitas, et enne alaealise tööle võtmist peab tööandja saama nõusoleku lapse seaduslikult esindajalt ehk üldjuhul siis emalt või isalt. 17-aastane töötaja võib tööd teha seitse tundi päevas ja 35 tundi seitsmepäevase ajavahemiku jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles