Miks ravimid apteekidest kaovad – elame liiga väikses riigis! (3)

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Retseptiravimi oma riigist kadumise korral on rohu kättesaamine mujalt riigist Sisyphose müüdi laadne lugu. Vaeva nähes võib see isegi õnnestuda, aga iga järgmine kord tuleb sama vaev uuesti ette võtta.
Retseptiravimi oma riigist kadumise korral on rohu kättesaamine mujalt riigist Sisyphose müüdi laadne lugu. Vaeva nähes võib see isegi õnnestuda, aga iga järgmine kord tuleb sama vaev uuesti ette võtta. Foto: Artur Tuur Kuusi illustratsioon.

Ravimiameti peadirektori asetäitja Katrin Kiisa sõnul ei ole ravimite kättesaadavus üksnes väikeriikide probleem, vaid üha kasvav globaalne mure. Kättesaadavus ei sõltu ravimi kasutusest ega hinnast, kuna probleeme esineb nii kallite innovaatiliste ja harvikravimite kui ka väikese kasumiga ravimite ja vaktsiinide puhul.

Küsimused, mida ajakirjanik ravimiameti juhilt selle loo tarvis pärima läks, tekkisid tal omaenda elu näitel, kui selgus, et üht retseptiravimit, mida ta hädasti vajas, enam Eestist ei saagi.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles