Laar: koalitsioonilepe on muutunud ebarealistlikuks

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koalitsioonilepingu allkirjastamine märtsis 2007.
Koalitsioonilepingu allkirjastamine märtsis 2007. Foto: Toomas Huik

Oleme ühiselt vastu võtnud ebarealistlikule alusele tugineva koalitsioonileppe, nüüd peame ühiselt ka oma vigu tunnistama ning leidma lahenduse, mis võimaldab Eestil jõuda hetkel oma peamise eesmärgini - liituda eurotsooniga 2011. aastal, leidis Mart Laar

Viimastel päevadel on ajakirjandus olnud täidetud üsna isiklikuks läinud rünnakutest peaminister Andrus Ansipi vastu, kirjutas ekspeaminister Laar oma blogis.

«Ettevõtjad, nagu Tiit Vähi ja Oliver Kruuda, on otsesõnu nõudnud tema tagasiastumist, Edgar Savisaar teatab talle omase tagasihoidlikkusega, et on valmis kasvõi homme riigitüüri enda kätte haarama, paraku ei too peaministri väljavahetamine Eesti riigikassasse juurde ühtegi senti,» rõhutas Laar.

«Vaevalt, et Eestit aitaks edasi ka valitsuskriis ning sisepoliitiline ebastabiilsus. Peaministril pole loomulikult hetkel lihtne. Ansip on olnud peaministriks headel aegadel, majanduskriisi ajal tegutsemiseks puudub tal kogemus. Kui siis kõigele lisaks veel toetus peaministrile ja tema erakonnale langema hakkab, on olukord murettekitav,» kirjutas Laar.

«Isiklikust kogemusest tean siiski, et madal populaarsus ei takista peaministril otsuseid langetamast. Otsuseid ja reforme on Eestil aga vaja kohe ja praegu. Reformide tagasi- või edasilükkamine pole lahendus, haldusreformi järjekordne läbikukutamine oli äärmiselt negatiivne näide. Eesti vajab taas julgust otsustada,» rõhutas ekspeaminister.

«Valitsuskoalitsioon on olukorrale läbi roosade prillide vaadanud - see tuleb lõpetada ning mitte lasta uinutada end jutuga, et eelarve puudujääk ulatub järgmisel aastal «ainult» kolme miljardini. Kahjuks on see suurem, ähvardades ulatuda üle Maastrichti kriteeriumite piiri. Valitsus peab tekkinud olukorrale reageerima, esmaspäeval tõstab Isamaa ja Res Publica Liit selle küsimuse ka koalitsiooni eestseisuse päevakorda,» lubas Laar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles