Perearstid soovivad lastetoetused tervisekontrolliga siduda

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eesti Perearstide Selts soovib hiljuti avalikuks tulnud nelja väikelapse jõhkra väärkohtlemise juhtumi valguses muuta lastele mõeldud toetuste väljamaksmise perearsti juures läbiviidavatest tervisekontrollidest sõltuvaks.

Seltsi kuuluv perearst Eero Merilind ütles Postimees.ee’le, et asja on arutatud sotsiaalministriga ja seltsi juhatuse järgmisel koosolekul plaanitakse talle ka ametlik taotlus esitada.

Perearstide arvates aitaks laste regulaarne kohustuslik tervisekontroll edaspidi väärkohtlemisjuhtumeid vältida või vähemalt vähendada. «Selleks on aga vaja ka vastavat õiguslikku regulatsiooni,» märkis Merilind, kes kuulub Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni. Tänasel volikogu istungil andis ta sotsiaalvaldkonna eest vastutavale abilinnapea Merike Martinsonile üle arupärimise, milles küsib linnavalitsuse seisukohta toetuste ja tervisekontrollide sidumise asjus.

Merilind soovib Martinsonilt vastuseid ka küsimustele, kuidas on korraldatud Tallinna sünnitusmajades sündinud laste kohta perearstidele info edastamine ning kuidas liigub linnaosavalitsuste sotsiaalosakondade vahel probleemsete perede kohta käiv info.

Merilinnu nägemuses seotaks toetuste maksmine tervisekontrollidega kõigepealt Tallinnas ja siis kogu riigis. «Riigi süsteemide muutmine võtab natuke kauem aega kui linna omade,» põhjendas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles