Lõimumiskava keskendub järgnevail aastail noortele ja kodanikeühendustele

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PM arhiiv / kollaaž Katri Karing

Kultuuriministeeriumis kogunenud Eesti lõimumiskava juhtkomitee seadis sihid järgmiseks kolmeks aastaks.

Kultuuriministeeriumi asekantsler Anne-Ly Reimaa sõnul on järgnevatel aastatel kavas keskenduda neljale prioriteetsele tegevusele.

Lisaks jätkuvale keeleõppe toetamisele pannakse tema sõnul suurt rõhku tööle noortega, kusjuures erilise tähelepanu all on karjäärinõustamine ja noorte omavaheliste kontaktide soodustamine.

Kolmanda olulise suunana tegeletakse kodanikeühenduste arendamisega, et suurendada kaasatust ja aktiivsust Eesti ühiskonnas. Reimaa kinnitusel jätkub ka teaberuumi arendamine, et vähendada muukeelse elanikkonna infopuudust.

Eesti lõimumiskava 2008-2013 on valdkondlik arengukava, mis sätestab Eesti lõimumispoliitika alused ja eesmärgid ning nende saavutamiseks vajalikud meetmed. Lõimumiskava rakendusplaan on dokument, mis lähtub lõimumiskavas sõnastatud visioonist ja põhimõtetest, kuid on koostatud lühemaks perioodiks ning sisaldab täpsemaid tegevuseesmärke koos vastutajate ja eelarvejaotustega.

Uue rakendusplaani põhisuunad aastateks 2011-2013 esitatakse lähiajal ka valitsusele kinnitamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles