Galerii: vaata, kuidas möödus festivali Mägede Hääl esimene päev

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Räppar Nublu kinnitas oma esinemisega lava ette just nooremad põlvkonna kuulajad.
Räppar Nublu kinnitas oma esinemisega lava ette just nooremad põlvkonna kuulajad. Foto: Marianne Loorents

Reedel algas Ida-Virumaal Kohtla-Nõmme kaevanduspargis kahepäevane muusikafestival Mägede Hääl.

Mullu suvel ühepäevasena, tänavu kahepäevasena toimuv festival on korraldaja Ivar Murru sõnul oluline, tutvustamaks Ida-Virumaa eksootikat ülejäänud Eestile. Festivalil esinejate nimekiri oli muljet avaldav: esimesel päeval astusid üles Orelipoiss, noor räppar Nublu, Psyhhoterror, Winny Puhh, Rakverest pärit James Wolfgang Rasskas ja paljud teised.

Vihmasajus alanud päev lõppes festivalikülastajatele selge taeva all ning kahel laval üles astuvaid esinejaid tuldi kuulama üle terve Eesti. Pealinnast Kohtla-Nõmmele saabunud neiu rääkis, et soovis festivali ajal kindlasti majutuda katuse all, mitte telgis. Ürituse ajaks kerkisid piirkonna majutusasutuste hinnad aga väga kõrgele. "Leidsin soodsaima Kohtla-Järvel, see on apartement ja hinnaga 32 eurot öö," lausus ta.

Publiku seas viibinud ajakirjanik ja end elupõliseks idavirulaseks nimetav Teet Korsten vaatas rahulolevalt üha kasvavat festivalipublikut ja nentis, et sellise üritusega saab Ida-Virumaa näidata oma tõelist palet. "See kuvand, mis vahepeal tekkima hakkas, ei ole õige," nentis Korsten. Tema sõnul oli festivalile hilistundidel oodata ka hulka rahvast Rakverest, kus tõmbas päeva kokku teine festival, sedapuhku teatrifestival Baltoscandal.

Festival jätkub täna. Lisaks muusikalisele poolele toimuvad täna väljasõidud Sillamäele ja Aidu, kus saab nautida kultuuriprogrammi ja jälle head muusikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles