Maja renoveerimise käigus tuli välja hunnik kunagi varga saagiks langenud rahakotte (2)

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maja renoveerimise käigus leitud rahakotid
Maja renoveerimise käigus leitud rahakotid Foto: Lõuna prefektuur

Tartus Lossi 3 maja renoveerimisel leidsid ehitusmehed meeste WC lammutustööde käigus ripplae vahelt hunniku rahakotte, kus sees selle sajandi algusest pärit isikut tõendavad dokumendid.
 

Töömehed andsid ehitustööde käigus leitud rahakotid politseile üle ning nüüd otsib politsei omakorda sotsiaalmeedia vahendusel inimesi, kellele need rahakotid kuulusid.

Lõuna prefektuuri Facebooki lehel on kirjas, et rahakotid peideti sinna ilmselt 2000. aastal või veidi hiljem. «Iga rahakott kõneleb oma loo selle ainulaadsest omanikust – kel rahakoti vahel vanamoeline hiigelsuur juhiluba või roheline haigekassa liikmekaart. Mõnel jällegi enda ja kallima foto, trennipiletid, 1998. aastal soetatud postmark, hunnik õnne toovaid kalasoomuseid ja muud vajaminevat, ühe rahakoti vahel oli ka üks «kergelt» tolmune kondoom,» seisab postituses.

Selge see, et rahakotid ei võtnud ise nõuks ega roninud meeste WC lae alla peitu. Rahakotte varastanu võis saada vargustest toona küll mõningase saagi, aga politsei avastas, et ühes rahakotis olnud 10 senti oli kelmil siiski kahe silma vahele jäänud

Et tegu oli ligi 20 aastat tagasi toime pandud vargustega, on nüüdseks süütegu juba aegunud ning politsei sajandi algul rahakotte näpanud tegelast otsima ei hakka.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles