Maanteeamet lubab talvel parandada kaks korda põhiteede hoolduskiirust

Ainar Ruussaar
, erikorrespondent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuisk ja libedus tänaval.
Tuisk ja libedus tänaval. Foto: Erik Prozes

Maanteeamet lubab eeloleval talveperioodil muuta põhimaanteede hoolduse kaks korda kiiremaks ning kaotada lähiaastate jooksul maanteede öiste ja päevaste hooldusnõuete erinevused.

Suurima muudatusena tahab maanteeamet vähendada libeduse tõrjeks ette nähtud aega põhimaanteedel seniselt neljalt tunnilt kahele tunnile, ütles ameti juht Priit Sauk Postimehele. Põhimaanteed on teed, mille liiklussagedus on üle 3000 auto ööpäevas.

«Lähiaastate jooksul soovime kaotada maanteedel öiste ja päevaste seisundinõuete erinevused, mille tulemusena  hakkavad ööpäevaringselt kehtima rangemad päevased seisundinõuded,» sõnas Sauk. «Peale selle on kavas vähendada kõige leebema seisunditasemega riigiteede kilometraaži ligikaudu 1800 kilomeetri võrra.»

Sauk ütles, et selle aasta liiklusõnnetuste kasvu trend võrreldes eelmise aastaga on olnud jätkuv ka pärast talviste teeolude lõppemist ning õnnetuste põhjusteks on endiselt joobes juhid, liigne sõidukiirus, turvavarustuse eiramine ning kõrvalised tegevused autoroolis.

Majandusministeerium teatas lõppeval nädalal, et on välja töötanud muudatusettepanekud talihoolduse nõuete tõstmiseks, milleks kulub saabuval talvel senisest rohkem 2,8 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles